Schaakkampioene geeft simultaan in Bussum


Op vrijdag 11 oktober speelde NK-winnares Iozefina Paulet simultaan tegen schakende kinderen uit Naarden en Bussum. Dit evenement vond plaats bij Boekhandel Los in het kader van de Kinderboekenweek en werd ondersteund vanuit BSG.

Er speelden dan ook veel BSG-jeugdleden mee, verdeeld over twee groepen van ieder circa 15 kinderen. Paulet ging fit en energiek rond, met een aardig woord, en soms een tip, voor ieder kind. Haar speelstijl paste ze aan de kinderen aan, welke de strijd zeer serieus namen. Niettemin moesten velen na circa een half uur of drie kwartier opgeven. Onze eigen Manou van Wylick wist een knappe remise te maken, daarmee haar schaaktalent en rol als schaakleraar (Stap 1) onderstrepend.

Iozefina Paulet geeft simultaan. Afbeelding: Gijsbert Bulk.

Schrijfster Joyce van der Meijden uit Naarden was ook in boekhandel Los aanwezig. Zij signeerde haar jeugdboeken over Simon de Schaker, waarvan inmiddels twee delen zijn verschenen, die grif over de toonbank gingen. Twee van haar kinderen, die bij BSG in de jeugd hebben gespeeld, namen het ook op tegen Paulet.

Gijsbert Bulk

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie