BSG 3 deelt na 2 ronden de koppositie met Bergen 1 en De Amstel 1


Amsterdam West 2 thuis werd een verdiende overwinning voor BSG 3 met 5-3. Aan de eerste 4 borden werd een basis gelegd met een score van 3 uit 4.

Aan bord 1 werd ondergetekende (z) weer eens geconfronteerd met een Brexit-verrassing: het London-systeem. Deze keer koos ik voor tegenspel met een dubbel-fianchetto ondanks een tempoverlies. Op de 18e zet durfde mijn tegenstander de complicaties niet aan en speelde  Pe4 i.p.v. het winnende g4. De partij kreeg daardoor een voor mij gunstige wending: toreneindspel met pluspion. Helaas was het onvoldoende voor winst.

Tom de Ruiter (w, bord 2) speelde een rustige opbouw, maar als zo vaak wel met een venijnige ontwikkeling richting middenspel. Zijn tegenstander was zich mogelijk van geen gevaar gewis. Dankzij een alles vernietigende koningsaanval van Tom kon zijn tegenstander sneller dan verwacht zijn koning omleggen.

Kees Jan van Dolder (z, bord 3) leek met een opmars van zijn b-pion het spel van zijn tegenstander te ontregelen, die dan ook koos voor een risicoloos vervolg met als resultaat een snelle remise.

Eddy van de Velden (w, bord 4) wist na scherp, maar verantwoord  openingsspel zijn tegenstander in te snoeren en de partij vervolgens met enige krachtzetten te beslissen.

Ruben Piël (z, bord 5) overklaste zijn tegenstander, maar moest met de naderende tijdcontrole nog een lang gevecht leveren. Zorgvuldig werden de pionnetjes van de tegenstander soldaat gemaakt. Tegen het sterke loperpaar wist Ruben binnen de krappe tijd die over was de juiste zetten te vinden om het punt binnen te halen. Uiteindelijk wist hij de partij met een matdreiging foutloos af te ronden.

Bert K. (w, bord 6) leek na een succesvolle openingsfase op winst te kunnen spelen, maar de finesses in het middenspel werden hem te machtig en was het resultaat beneden verwachting.

Melchior Brandenburg (z, bord 7) speelde een partij met wisselende kansen, maar wist niet het goede plan te vinden om de partij in zijn voordeel af te ronden. Voor zijn tegenstander gold lange tijd hetzelfde. Uiteindelijk deed een ver opgerukte pion Melchior de das om. Zelfs een remise werd hem niet meer gegund.

Rob Tijssens (w, bord 8) speelde een goede partij. Hij won eerst een pion in het middenspel en wikkelde af naar een eindspel loper tegen 2 verbonden centrumpionnen, dat op tempo gewonnen was. Een fraai resultaat.

Theo Slisser

Comments & Responses

Geef een antwoord