Vrijeschool Michaël beste school van Gooise Meren


Op zondag 26 januari vond in twee bomvolle zalen van ons clubgebouw het jaarlijks schoolschaakkampioenschap van Gooise Meren plaats. BSG’ers die de dag tot een succes maakten, samen met schaakvader Martijn, waren Bert, Gijsbert en Sicco.

Een recordaantal van 13 scholen met 22 teams en 88 kinderen streden om de titel. Er waren drie nieuwe deelnemers: de Vinkenbaan uit Muiderberg, De Zonnewijzer en de Juliana Daltonschool. Na een spannende middag mag de Vrijeschool Michaël, met als teambegeleider Florian, zich de best schakende basisschool noemen. Soeverein versloegen de spelers van Michaël alle andere titelkandidaten.

Tweede werd de Sterrenwachter en derde de KMS. Opvallend was de vierde plek van nieuwkomer Juliana Daltonschool, sinds een paar maanden getraind door de ons welbekende Paul van der Horst. De Vrijeschool Michaël en de Sterrenwachter gaan door naar het regiokampioenschap op 21 maart.

Sicco Reeskamp

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie