Het digitale Lichess-toernooi is ruim gewonnen door Jesper de Groote op 13 april j.l.


Op de gebruikelijke schaak maandagavond van 13 april was het de tweede keer dat het BSG-Internetsnelschaaktoernooi gespeeld werd, het speeltempo was aangepast naar 2x10min zonder increment. Daarnaast werd er deze keer op tijd gespeeld, dat hield in starten om 20:00 uur met een eindtijd van 22:00 uur. Sommige spelers van de 18 die er deze keer meededen konden er niet genoeg van krijgen, degene met het hoogste aantal was Sicco Reeskamp die wel 11 partijen speelde.
De toernooiwinnaar was Jesper de Groote, die bijna al zijn partijen (9) won en daarmee met 28 punten ver bovenaan eindigde. Zijn laatste partij tegen Ewoud de Groote werd nipt op tijd door het vallen van de vlag verloren.

Een goede 2e werd Ewoud de Groote met 18 punten en Daniel Kuijper eindigde als 3e met 14 punten.

Voor een ieder die niet op de hoogte is van de te verkrijgen wedstrijdpunten: de toekenning is bij winst 2 punten echter wanneer men 2x achtereen gewonnen heeft en de daarop volgende partij ook wint krijgt men 2 punten bonus. Bij een remise krijgt men 1 punt en bij verlies 0 punten.
Het is de bedoeling dat er hierna nog 2 x een toernooi gespeeld wordt op 20 en 27 april.

De eindstand.

Bert Arp

Tags: ,

Comments & Responses

Geef een reactie