Voorloper van het BSG-Pinkstertoernooi


Op zaterdag 7 en zondag 8 januari 1939 werd het eerste Nieuwjaarstoernooi gehouden in de Rozenboom in Bussum, bestaande uit 94 deelnemers verdeeld over 19 groepen van vier, waaronder drie damesgroepen en 19 scholieren. De scholieren speelden hun toernooi op vrijdag 6 januari. Omdat het toernooi samenviel met het toernooi in Hastings (VK) werd toen al besloten het toernooi later te organiseren. De toernooinaam werd omgedoopt tot het Voorjaarstoernooi en in 1940 gespeeld, de winnaar hiervan was Max Euwe.

Door de gemeente Bussum werd in 1946 een wisselprijs/zilveren zuil geschonken voor de winnaar met de beste score in een van de invitatiegroepen. Het aantal deelnemers liep wel wat terug in de jaren ’70 (jubileumboek van Denkers en Doeners, blz. 64 en 66.

Onder het kopje Pinkstertoernooi vindt u de namen van de winnaars in de jaren 1939 t/m 1985. In 1986 werd de naam van het toernooi aangepast naar Pinkstertoernooi.

Comments & Responses

Geef een reactie