Rapidtoernooi om Gooische Moordenaar


Op zaterdag 23 oktober 2021 zullen de verenigingen De Gooise Schaakvereniging uit Huizen en Het Dikke Torentje uit Eemnes een tweede editie organiseren van Schaken om de Gooische Moordenaar.

Er wordt een toernooi gespeeld in het Dorpshuis Blaercom in Blaricum. Dit is een vervolg van de eerste editie in 2019 van het Open Goois Schaakkampioenschap die in de Krachtcentrale in Huizen plaatsvond met 63 deelnemers.

Er zal opnieuw gestreden worden om de titel Schaakkampioen van het Gooi. Henk van der Poel (BSG-lid) was toen de kampioen en heeft de prestigieuze hoofdprijs De Gooische Moordenaar in huis (een prachtig en speciaal voor ons toernooi gemaakt kunstwerk die de vroegere stoomtram, het niets en niemand ontziende groene beest dat begin vorige eeuw 117 mensenlevens eiste, weer helemaal tot leven brengt).

De indeling is naar rating en in 3 pools. Het is rapid met 20 minuten p.p.p.p. en 5 seconden bonus per zet.

Deelname kost € 12,50, maar daar krijg je dan ook een broodje en een drankje voor.

Alle informatie en aanmeldingen op de website van de Gooise Schaakvereniging.

Ook op Facebook is een pagina met WhatsApp-mogelijkheid voor vragen:

De poster met informatie over het toernooi tref je bijgaand aan. Er zijn via het deelnameformulier ook speciale T-shirts voor een tientje te bestellen, voor wie dat leuk vindt. Deze zijn zwart-wit met het volgende logo (van striptekenaar Pieter Hogenbirk):

Het logo.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie