Start van het Snel/Rapid-schaak op de vrijdagavond.


Per 24 september 2021 wordt er gestart met een georganiseerde snelschaak (Rapid) in de bovenzaal van het DCB. Hier kunnen zowel senior leden alswel junior leden aan deelnemen, de juniorleden worden aangewezen door de jeugdleiding.
Om een idee te krijgen hoe eea in onze Sevilla software geregeld wordt, volgen hier een aantal afwijkingen t.o.v. de normale Interne Competitie.
Het aanmelden gaat zoals gebruikelijk, d.m.v. uw naam te zetten op het aanwezige formulier dat bij de PC ligt. Uw aanwezigheid is uiterlijk 20:15 uur, uw naam wordt in het systeem ingevoerd en na de indeling wordt er gestart om 20:30 uur.
Er wordt gespeeld met de DGT3000 klok en we maken gebruik van optie 30, hierin de tijd instellen van 40 minuten voor beide spelers zonder increment. Indien er een jeugdlid speelt instellen op 2×30 minuten zonder increment, dit vanwege het eindigen op een te laat tijdstip.
De pairing gaat via systeem Weerstand en is in het begin voor een ieder gelijk. Verder krijgt een ieder een start Vrijdag-ELO (VELO) van 1000 punten.
De scoringspunten zijn als gewoonlijk bij Zwitsers: winst 1 punt, bij verlies 0 punten en bij remise een ½ punt. De instelling voor het krijgen van een Bye staat ingesteld op random, indien er een Bye is wordt er een ½ punt toegekend. Afwezigheidspunten worden niet toegekend evenals geen punt vergoeding voor een eventuele bardienst.
Een ranglijst wordt t.z.t. op de site vermeld, u verneemt dan op welke locatie dat dan staat.
Veel succes!
Bert Arp

Comments & Responses

Geef een antwoord