Friday Night Freefight


BSG heeft het innovatieve plan opgevat om een extra schaakavond te organiseren op de vrijdag. Deze vrijblijvende mogelijkheid heeft onder andere ten doel de jeugd- en seniorleden gezamenlijk in een rapidschaakcompetitie de degens te laten kruisen. Tevens biedt het senioren, die het vanwege werkzaamheden doordeweeks niet zien zitten om op maandagavond tot in de late uurtjes op te blijven, een mogelijkheid om toch actief op de club te blijven schaken met het vrije weekend in het vooruitzicht. Deze vrijdagavondcompetitie duurt tot uiterlijk 22.00 uur en begint om 20.30 uur (aanmelden graag vóór 20.15 uur). Men kan dus ’s avonds eerst op het gemak thuis eten, daarna naar de club om een potje te schaken en men is op tijd weer weg voor eventueel nog een andere besteding van de avond. De seniorleden die een extra training willen volgen mogen vooraf vanaf 19.45 uur aansluiten bij de les die Ewoud de Groote geeft aan jeugdleden volgens het Stappenplan.

Vrijdag 24 september 2021 was de eerste avond van deze nieuw opgezette competitie. Op een bord schaakten twee seniorleden tegen elkaar, maar op de andere acht borden werd het een interessante “worstelpartij” tussen de jeugdige talenten en de “ouwe” cracks. Op maar liefst drie van die acht borden zegevierden de jonge Carlsens over de oude Botwinniks. Na afloop was er zelfs tijd over om de partij even kort te analyseren zodat er ook nog van kon worden geleerd. Om 22.00 uur was iedereen klaar en konden de deuren van het Denksportcentrum Bussum worden gesloten.

Al met al was dit een zeer geslaagd begin van wat hopelijk een nieuwe traditie op de club gaat worden. Een gezellige avond waarbij toch competitief geschaakt kan worden, junioren en senioren die als BSG’ers samenkomen en de strijd met elkaar kunnen aangaan op de 64 velden.

Beste schaakvrienden, kom toch vooral langs en maak gebruik van deze extra aangeboden clubavond.

Timon Brouwer

Tags:

Comments & Responses

Geef een antwoord