BSG snelschaak start op 25 oktober ’21


Eindelijk konden we weer een fysiek snelschaaktoernooi spelen, de start van dit seizoen was het 5-minuten speeltijd toernooi.
De opkomst was niet erg hoog dit vergeleken met voorgaande jaren, met 18 spelers moesten we het doen. Na de gebruikelijke 7 voorronden met Sevilla indeling gingen we over naar de finales. Dit waren een tweetal achtkampen omdat er twee personen afhaakten uit de A finale groep.

In groep A werd Ruben Pïel de winnaar met 6 punten uit 7 ronden, hij heeft hiermee de eerste stap gezet naar de Martin Klouwen bokaal, die zoals bekend toegekend wordt aan degene die beide snelschaaktoernooien wint, dus op naar het 10 minuten toernooi. De planning van de voorronden hiervan is op 15 november met de finales op 20 december dit jaar. De tweede en derde prijs werd gedeeld door Joan Arensman en Rob Disselhoff beide 4.5 uit 7.

In groep B werd de 1ste plaats gedeeld door Bert Kieboom en John Markus beide met 6 uit 7. Op de derde/vierde plaats zijn Sicco Reeskamp en Mark Pieterse gelijk geëindigd met 4 uit 7.
Poedelprijzen gingen naar Dolf Houtman en Mike Makkinje.
Verderop onder tab Competitie kunt u alle uitslagen vinden

Al met al (op het digibord dan na) verliep alles vlot en waren we tijdig klaar.
Bert Arp

Comments & Responses

Geef een antwoord