Het BSG 4-tal tegen V&O 2 in Loenen


Maandag 4 april speelde het BSG-viertal een uitwedstrijd in Loenen tegen V&O 2.

Onze vriendelijke Bert haalde het hele team van huis op met zijn witte bolide. Dat is dan toch fijn voor de mentale voorbereiding met een klein team past het in één auto. Door het team van Vecht en Ommelanden werden we hartelijk ontvangen en na de start van de partijen kregen we de koffie geserveerd aan het bord.

Guido Kool speelde op bord 4 met zwart tegen Jaap van Kesteren, die sinds kort in Bussum is komen wonen. Doordat Jaap z’n pionnen niet al te goed beschermde kon Guido daar enkele van opsnoepen. Met dit voordeel verliep de partij verder op rolletjes en werd het 0-1 voor BSG.

Zelf zat ik aan bord 1 en mijn partij verliep gelijk op, toch zag ik aan de andere borden dat het er niet voordelig uitzag voor BSG, beide leken een stuk achter te staan. Dus toen het wat onoverzichtelijk werd in mijn stelling en ik de aanvallende zet had gekozen ipv de verdedigende, was er plots geen goed sluitende verdediging meer mogelijk en was een mat het onverwachte resultaat. 1-1 en tijd voor een pilsje aan de mooie bar.

Daarna weer het verdere verloop van de partijen gevolgd. Bert stond weliswaar een stuk achter, maar had op de a en b lijn 2 vrijpionnen. Er werd remise overeengekomen maar bij het naspelen werd wel duidelijk dat winst heel goed mogelijk had geweest. Stand 1,5-1,5 en alle ogen naar bord 2 waarover Fred het volgende meldt: Spelend met zwart verloor Fred in een afwijkende Siciliaanse partij tegen Henk Schipper een pion in de opening, maar kreeg daarvoor een goede stelling met het loperpaar terug. Door samenwerking van lopers, torens en dame wist hij zijn tegenstander in het nauw te brengen en hem een loper te ontfutselen. Hierna was het relatief snel gebeurd, mede doordat zijn tegenstander alras het zware materiaal ruilde. 1,5-2,5 en we staan weer bovenaan in de poule maar hebben een kampioenschap niet in eigen hand. Maandag 11 april is thuis tegen V&O 2 onze laatste wedstrijd van dit seizoen.

Johan Kroon

Comments & Responses

Geef een antwoord