Mooi seizoen voor BSG jeugd


BSG jeugd 2021-2022 Online prijswinnaars

BSG jeugd 2021-2022 Interne Competitie stap2-3 prijswinnaars

Op vrijdagavond 24 juni schaakte de BSG jeugd voor het laatst in dit verenigingsjaar. Onder de bezielende leiding van technisch coördinator Ewoud de Groote werd er dit seizoen prima gepresteerd. Alle jeugschakers namen deel aan de trainingen, die worden gegeven volgens de Stappen-methode van de KNSB. En in iedere Stap (1 t/m 5) werd de lat geleidelijk hoger gelegd. Schaaktrainers Koen Lohuis, Manou van Wylick en Rinse van Hamond droegen daar hun steentje aan bij. Af en toe wisselden we de serieuze trainingen wel af met doorgeef-, kolder- en simultaanschaak. Dat vindt iedereen altijd mooi!

In de externe competitie slaagde de A1 er op de slotavond in om derde te worden in hun poule, na een paar mooie overwinningen in eerdere rondes. De D1 had het daarentegen duidelijk zwaarder in hun poule, maar stond in een aantal confrontaties wel zijn mannetje. Met name de clubs uit Utrecht (Magnus met twee teams, Oud-Zuilen) zijn lastig te bestrijden.

Daarnaast werd er enthousiast interne competitie gespeeld. Stappen 2 en 3 wisten (na een wat rommelig begin en anderhalve maand onderbreking door Covid-19) tot 16 ronden te komen, waarbij Emiel (11.5 uit 13), Pim (9.5 uit 11) en Willem (9 uit 13) er met de prijzen vandoor gingen. Tijdens de lockdown werd er online gespeeld. Koen Lohuis en Kyran van Heumen eindigden als derde (ex aequo), Davi Alfeu Pribanic werd nipt tweede en Max Melchior won de eerste prijs (met een halfje meer dan Davi). Allen gefeliciteerd!

We gaan nu de zomervakantie in. Maar het schaken gaat altijd door: thuis, met vriendjes en online. In de tweede helft van augustus pikt de BSG-jeugd hem weer op, waarbij de lat verder omhoog gaat. Voor nu: fijne vakantie iedereen!

Gijsbert Bulk, jeugdleider

Comments & Responses

Geef een antwoord