Schaken om de Gooische Moordenaar – Derde editie


Op zaterdag 1 oktober 2022 zullen De Gooise Schaakvereniging uit Huizen en Het Dikke Torentje uit Eemnes alweer de derde editie organiseren van Schaken om de Gooische Moordenaar. Het toernooi wordt gespeeld in het Dorpshuis Blaercom in Blaricum.

De poster met toernooi-informatie.

Er zal opnieuw gestreden worden om de titel Schaakkampioen van het Gooi met de prestigieuze (wissel)hoofdprijs De Gooische Moordenaar (een prachtig en speciaal voor ons toernooi gemaakt kunstwerk die de vroegere stoomtram weergeeft, het niets en niemand ontziende groene monster dat begin vorige eeuw 117 mensenlevens eiste en in Het Gooi rondreed).

De wisselprijs, in 2019 gewonnen door Henk van der Poel en in 2021 door Daniel Nijhuis.

De indeling is naar rating en in 3 poules. Het is speeltempo 20 minuten p.p. en 5 seconden bonus per zet.

Deelname kost € 12,50 bij een bankoverschrijving (contant ter plekke is € 15,–). Een broodje en een drankje zijn bij de prijs inbegrepen.

Er zijn bescheiden geldprijsjes voor de beste 3 uit elke groep (maar de Gooische trofee kan je alleen winnen als je gemeente in het onderstaande vierkant zit):

Het vierkant dat meedoet om de trofee.

We hopen dat deze aankondiging verspreid kan worden onder de leden en we kijken uit naar de deelname vanuit jullie club.

Alle informatie over het toernooi en de voorlopige aanmeldingen zijn via deze link te vinden.

Martin Sprong

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie