Het gulden middenveld


Na het onfortuinlijke verlies in de eerste ronde van de SOS competitie speelde BSG 1 op 10 oktober thuis tegen De Rode Loper 1 uit Utrecht. Drie invallers, Ruben Hilhorst, Tom de Ruiter en Eddy van de Velden, namen de eerste drie borden voor hun rekening.
Eddy was als eerste klaar: hij liet met zwart zijn b-pion over de damevleugel heen walsen en stopte pas toen deze op b2 stond. Zijn tegenstander sputterde nog wat, maar dat was voor de vorm. Ruben Piël en ik veroverden allebei de dame van de tegenstander tegen toren en lichte officier. In beide gevallen was dat te veel van het goede. Cees Jan den Haan had met wit een vrijpion op b5, maar ook ongelijke lopers op het bord. Hij koos voor de vogel in de hand, waarmee we op 3,5 stonden. Rob Tijssens kopte de bal in het doel: na twee kwaliteiten geïncasseerd te hebben, die zijn tegenstander gaf met hoop op compensatie in de vorm van een ver opgerukte vrijpion, was het toepasselijk dat een juist vrijpion van Rob de beslissing bracht.
Daarna keerden de kansen. Bert Balke offerde voor een mooie aanval, die hem een bijna-mat en een nul opleverde. Tom de Ruiter schoof en schoof, zijn tegenstander schoof echter harder. Ruben Hilhorst had een veelbelovende drukstelling en ging voor de vogels in de lucht, die zoals zo vaak uiteindelijk ongrijpbaar bleken. Maar dat alles mocht de overwinningspret niet drukken.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een antwoord