Twee vorken


In de SOS hoofdklasse B speelde Moira Domtoren 1 op 16 januari in Bussum tegen BSG 1. Het verschil in gemiddelde ratings was bijna 80 punten, en de uitslag van 3-5 voor Moira weerspiegelt dit.

Maar helemaal zo eenvoudig waren de zaken niet. Wat er aan de laatste vier borden precies is gebeurd, heb ik niet meegekregen: Rob T. en Cees Jan verloren, Bert en Rob D. maakten remise. Ik zelf was vreselijk aan het knoeien, wat je je bij een veel sterkere tegenstander niet kunt veroorloven: daarmee stond het al 1-4.

Aan de eerste drie borden ging het beter. Mark had een kwaliteit minder, maar een hele vloot pionnen meer. Deze rukten gestaag op, en hij stond misschien gewonnen. Theo stond zelfs glad gewonnen, terwijl Ruben tegen een moeilijke stelling aan keek. Nu is Ruben de laatste tijd buitengewoon goed op dreef, zodat ik nog een voorzichtige hoop op gelijkspel koesterde. Toen sloeg het noodlot toe, blind, dat wel, in de vorm van twee paardenvorken. De eerste spiesde een volle toren van Theo op: we mogen van geluk spreken dat er nog een half punt over bleef. Minuten later won Ruben met de tweede vork een kwaliteit, waarna zijn tegenstander gauw de vlag streek. Het laatste woord was aan Marks pionnenleger, dat echter als een sneeuwman in april was samengesmolten, zodat we blij mochten zijn met nog een laatste halve punt.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie