Colin Stolwijk wint Pinkstertoernooi 2023


Ondanks het mooie weer waren er net zo veel deelnemers als velden op een schaakbord: met 64 schakers was het Pinkstertoernooi – editie 2023 – een groot succes! De rating-grens tussen groep A en B lag op 1800 ELO punten en in groep A waren er 24 spelers.

In deze groep waren een groot aantal spelers aan elkaar gewaagd en het bleef tot de laatste ronde spannend. Uiteindelijk eindigden Colin Stolwijk, Vincent Spit en Eric de Haan met 5.5 punt uit 7 wedstrijden bovenaan. Onderling was het resultaat gelijk en dus gaven de weerstandspunten de doorslag. Colin Stolwijk werd zodoende de winnaar, gevolgd door Vincent (2e) en Eric (3e). Op de 4e plaats eindigde de BSG-speler Ewoud de Groote met 5 uit 7. Tot slot waren er nog prijzen voor een 7-tal spelers, die 4.5 (Tom de Ruiter, Rody Straat en Judit Clopes – de enig dame van de 64) en 4 punten (Henk van der Poel, Yannic Husers, Timon Brouwer en Tobias Hendriks) scoorden.
Tom de Ruiter werd bovendien blij verrast met de rating-prijs voor de hoogst geklasseerde speler met een rating tot 2000 ELO punten. Met 90 jaar is en blijft hij een niet te onderschatten tegenstander. De sterkste jeugdspeler in deze groep was Daniel Nijhuis, die in 2022 de B-groep won: hij scoorde 3.5 uit 7.

In groep B overheerste de jeugd. Hrdya Dinanath was vorig jaar nog 9e in deze groep, maar was dit jaar ongenaakbaar en won alle 7 partijen. Hij is dan ook niet voor niets NL jeugdkampioen t/m 10 jaar. Op de 2e plaats eindigde Aden Darie met 5.5 uit 7. Hij won tevens de rating-prijs als de hoogst geklasseerde speler met een rating tot 1600 ELO punten. Hij begon met een rating van 1331 ELO punten en behaalde tijdens het toernooi een TPR van maar liefst 1839 ELO punten!
Op de plaatsen 3 t/m 8 eindigden 6 spelers met 5 punten uit 7 wedstrijden (Peter Bommel, Jari Rijnen, Carlos Preuter, Sven Winter, Pieter Steijlen en David Berendsen), gevolgd door 3 spelers met 4.5 uit 7 (Rob Tijssens, Jeroen Olislagers en Roy Pieper).

Klik hier voor de eindstand van het Pinkstertoernooi 2023.

De organisatie kijkt met plezier terug op een geslaagd toernooi en hoopt de deelnemers weer te zien op 20 Mei 2024, voor de volgende editie van dit rapid toernooi.

Comments & Responses

Geef een reactie