De triomf van de onbevangenheid: BSG 1 verliest van DBC 1


Het zou het gevecht om de tweede plaats in de hoofdklasse B van de SOS competitie worden: De Biltse Combinatie had 10 matchpunten verzamelt, wij 8. Met een niet te krappe zege hadden wij ze kunnen inhalen. Het liep helaas anders.

Timon, Herman en Ruben H. waren bereid gevonden ons te versterken. Bovendien kwamen onze tegenstanders zonder twee van hun topspelers opdagen, met daarvoor in de plaats twee invallers. Dat leek kansen te bieden. Echter, de invallers hadden met alle hoop op een punt ook alle vrees laten varen, en waren vastbesloten hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Ze werden daarvoor ruimschoots beloond.

Henk van der Poel en Herman van Engen wonnen hun partijen; de laatste nadat hij zich kwaad had moeten maken, omdat de teamleider van DBC zijn tegenstander aansprak terwijl deze aan zet was! Tom de Ruiter en Ruben Piël speelden verdienstelijke remises. Maar daarmee was het op. Wat er bij Timon Brouwer gebeurd is, heb ik niet kunnen zien, behalve dat zijn gezicht op onweer stond toen hij vertrok. Ruben Hilhorst heeft geen geluk met het invallen bij ons: deze keer promoveerde hij met de verkeerde pion — wat als aangeeft dat zijn stelling avontuurlijk was, want meestal doet zich zo een dilemma niet voor. Theo Slisser kreeg een opmarcherende f-pion te verduren, die als een bulldozer door zijn stelling ging. Florian Wagener tenslotte had, met wit, de hele partij door voordeel, soms kleiner, soms groter. Alleen werd de stelling steeds onoverzichtelijker: uiteindelijk had hij een toren meer, de tegenstander echter vier pionnen, waarvan drie in het centrum. Uiteindelijk verloor wit zijn evenwicht, en toen was het ook meteen uit. Een pijnlijke nederlaag.

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie