Rob Disselhoffs Spaanse schaakavonturen


Zaterdag 13 april 2024 was de laatste ronde in de Spaanse KNSB, Interclubs geheten. Ons team van Dama Roja moest uit tegen koploper Castellón.

Door Rob Disselhoff

Ik zag hier erg tegenop, maar kon er niet omheen. 120 kilometer heen naar Castellón en 120 kilometer terug naar waar we wonen was voor mij een hele dagtocht. En dan ook nog een partij tegen een op papier sterkere tegenstander. Gelukkig kon ik aan bord 2 snel mijn geliefde 1.Pc3 spelen en na een Slavische verdediging van hem een stevige stelling opbouwen met remise als resultaat. Ons team eindigde na 11 ronden op een mooie zesde plaats van de 12 teams, veel beter dan vorig jaar.

Over twee weken staat de Copa de Federacion op het programma, zeg maar de KNSB-beker. Dat wordt gespeeld in een grote sportzaal, zoals vroeger in Beverwijk.

Het logo van de club.

Bijgaand een foto van de teamsponsor. Helaas geen gesponsorde spelers, hoewel hier heel veel Kroaten, Cubanen, Peruanen en Engelsen zijn. Tegen een redelijke vergoeding geven de betaalde spelers training aan de jonkies. Je krijgt dan een studiehoofd met brilletje van 12 jaar of zo tegenover je. Daar spelen we natuurlijk niet graag tegen: winst levert nauwelijks ratingwinst op en verlies een flinke duikeling van je rating. Daar weten we inmiddels alles van, ja toch?

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie