Hing Ting Lai wint Pinkstertoernooi


Pinkstermaandag bonden zo’n 50 schakers de strijd aan in het BSG Pinkstertoernooi. Alweer enige jaren in het rapid formaat over 7 ronden met 15 min. pppp en een increment van 5 sec. Er werd in 2 groepen gespeeld en de rating grens lag op 1870. In groep A waren er initieel 20 deelnemers maar Dirk Floor viel na 2 ronden uit. Favoriet was Hing Ting Lai, die deze rol dan ook waar maakte. Hij stond alleen een remise toe aan Pieter Hopman en won voor de rest alles.

Pieter Hopman werd dan ook 2e, meteen nederlaag tegen de BSG-speler Henk van der Poel, die als 3e eindigde met 5 uit 7. Gedeeld 4e/5e werden Gert Timmerman en Tom de Jong met 4.5 uit 7, waarbij de eerste op basis van weerstandspunten de 4e prijs in ontvangst mocht nemen. Op de 6e plaats eindigde Ruben Piel, die tevens de ratingprijs (beste speler met een rating tot 2070) won. Ook Ewoud de Groote haalde 4 uit 7, maar verloor van Ruben.

In de 2e groep waren er 30 deelnemers, met een aantal kanshebbers. In ronde 6 gingen vader Guy en zoon Elof Henckens op kop, en speelden tegen elkaar: Guy won van Elof en liet daarna geen steken meer vallen. Enkel tegen de BSG-spelers Rik Weidema en Rob Tijssens moest hij een halfje afstaan.
Op de 2e plaats eindigde verrassend de jeugdspeler Marnik Woldhuis met 5.5 uit 7, die na een slechte start een goede eindsprint had. Op de 3e plaats eindigde Rob Tijssens, die gelijk eindigde mat Husam Alhasan (beiden 5 uit 7), maar de onderlinge partij won. Rob bleef ongeslagen en was tevens de beste BSG’er.
Op de 5e t/m 12e plaats eindigden maar liefst 8 spelers met 4.5 uit 7, waaronder Johan Kroon die ook de ratingprijs (beste speler tot 1670 ELO) verdiende. Terecht want hij heeft veel werk verzet voor deze editie.

Al met al een geslaagd toernooi!
Klik hier voor de eindstand van het Pinkstertoernooi 2024.

Comments & Responses

Geef een reactie