Spannende laatste competitiewedstrijd van BSG 5


Voor BSG ging het om de eer, maar En Passant had nog kansen om te promoveren.
Louis van Bever en Jan Derksen waren bereid gevonden om onze opstelling compleet te maken.
Toch had En Passant gemiddeld 100 elo punten meer, op de hoogste borden wel 200 punten.
Helaas zat het onze invallers niet mee, waarschijnlijk door een gebrek aan routine.
Maar Fred en Bert op de borden 7 en 8 stonden wel hun mannetje.
Dus halverwege de avond stond het 2 – 2 met de borden 1 tm 4 nog druk bezig.
Mijn teamgenoten hadden allemaal tijdvoordeel op hun tegenstanders, zelf stond ik wat dat betreft in het nadeel. Maar toen de dame van mij tegenstander mijn stelling te vrijpostig indook werd deze bedreigd door mijn achtervolgende loper. Op de zetherhaling werd mij remise aangeboden; 2,5 – 2,5
Nu ging de aandacht naar bord 1 waar Sicco fantastisch zat te spelen. Door keurig samenspel van de torens en de dame moest zijn tegenstander zijn meerdere in hem bekennen. Een onverwachte voorsprong stond op het scorebord en na de remise van Chris op bord 3 stonden we comfortabel op een 3 – 4 voorsprong. Dus op bord 4 ontstond een bijzondere strijd. Andre had een ruime voorsprong in tijd en de stand was lastig maar kon nog alle kanten op. En Passant had dat ene punt nodig en alles werd hiervoor uit de kast gehaald. Deze partij werd een ultiem voorbeeld van de nieuwe tijdwaarneming. Met nog minder dan 5 minuten op de klok hoefde de teamleider van En Passant niet meer te noteren. Met nog beide een paard en enkele pionnen (Andre een pion minder) moest zijn tegenstander het doen met de 10 seconden die hij bij elke zet erbij kreeg.
Op enig moment scheelde het zelfs maar 1 seconde voordat de vlag gevallen zou zijn.
Uiteindelijk kon Andre de promotie van de laatste pion niet voorkomen en was de nul een zure beloning. Voor En Passant was er euforie, het laatste fel begeerde punt was binnengehaald en daarmee de 2e plaats in de eindrangschikking bereikt. En ons 5e? We staan 8e in de rangschikking, maar met een beetje geluk stijgen we nog een of 2 plekjes als de teams die boven ons staan hun laatste wedstrijd verliezen. Laten we het niveau van de laatste wedstrijd vasthouden voor de competitie van volgend jaar.

 En Passant 5BSG 544
1.J. Reichardt (Jasper)S. Reeskamp (Sicco)01
2.R.E. de Reus (Ernst)J.W.M. Kroon (Johan)0,50,5
3.T. Reichardt (Thomas)C.P.H. van Viegen (Chris)0,50,5
4.D. de Graaf (Dion)A.H.J. Sueters (Andre)10
5.T. Vedder (Tijmen)J.M. Derksen (Jan)10
6.J. de Jong (Joël)L.I.V. Bever10
7.A. de Jong (Aart)A.J. Meijer (Fred)01
8.J. Koelewijn (Jasmijn)B. Arp (Bert)01

Tags:

Comments & Responses

Geef een reactie