Inspirerend Pinkster Rapidtoernooi


Het druk bezette Rapidtoernooi van BSG op de hete tweede Pinksterdag (28 graden) werd een groot succes. Ruim 50 schakers streden in twee ratinggroepen in 7 ronden om de eer en om het prijzengeld. De grens lag hoog op een ELO van 1850. In de eerste groep deden maar liefst 7 man met een elo van boven de 2400. Bekende namen waren Vladimir Epishin, Manuel Bosboom, Roeland Pruijssers, Georgui Castenada, onze eigen Robert Ris, en Harmen Jonkman. De kleurrijke Epishin ontsnapte als een Houdini tegen een sterk offensief van Manuel Bosboom, en ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.
In de tweede poule werd onze eigen Ruben Piel verdiend eerste. In deze groep speelde ook de nodige sterke jeugdspelers mee zoals Jasper Rijken die in de prijzen viel, onze eigen Tom Berkelmans en de 11-jarige Jonas Hilwerda all-the-DSC03888way uit Groningen.
Wedsrijdleider Cees-jan den Haan had de zaken soepel en toch strak in de hand.
Al met al een dag met veel mooie en spannende schaakmomenten.
DSC03910
DSC03935
DSC03890DSC03925DSC03962

Comments & Responses

Geef een reactie