AMSTERDAM CHESS 2014


Het jaarlijkse zomertoernooi in Amsterdam Sciencepark, dat dit jaar van 5 tot en met 13 juli plaatsvond, telde ook die jaar weer een aantal BSG-ers als deelnemers. In groep A deden Tom de Ruiter, Henk van der Poel en Rein Brouwer mee, de nummers 1, 2 en 3 van de clubcompetitie. In groep B speelden Tom Haenen, Ruben Piƫl en (deels) Rob Tijssens. Klaas Been was ingedeeld bij groep C. Frits van Gelder koos voor de vierkampen.
Tom deed het beter dan vorig jaar en scoorde nu vijftig procent, 4.5 uit 9 (TPR 2157). Hij maakte onder andere een solide remise tegen het jonge talent Thomas Beerdsen. Rein wist zich goed te handhaven in deze ratinggroep met 4 uit 9 (TPR 2103). Hij won onder meer van de vriendin van Loek van Wely, WIM Lorena Zepeda. Henk toonde aan dat hij nog altijd de sterkste clubschaker van BSG is met 5.5 uit 9, waaronder een overwinning op Tom, hoewel zijn TPR (2164) niet veel afweek van die van Tom.
Tom Haenen behaalde een mooi resultaat, 3.5 uit 9, waarbij hij alleen maar speelde tegen tegenstanders met een (veel) hogere rating dan hijzelf. Ruben was niet in zijn beste vorm. Hij sprokkelde 2.5 punt bij elkaar met 5, soms wel erg snelle remises. Het was ook niet het toernooi van Rob. Er waren slechts twee remises uit 6 partijen. Hij kreeg een bye en besloot toen het toernooi te laten voor het was.
Klaas begon met drie nullen, maar in de overige zes wedstrijden wist hij 3.5 punt te scoren, waardoor hij nauwelijks ratingpunten verloor.
DSC01008
DSC08190

DSC08235
DSC08278

DSC08307

DSC08309

DSC08396
‘Sciencepark’ is een prachtig toernooi: mooie locatie, goede tegenstanders, aangenaam weer, en leuke plaatjes!
IMG_6514

Tags: , ,

Comments & Responses

Geef een reactie