Wat en waar

BSG speelt in het Denksportcentrum Bussum aan de Nieuwe Englaan 6 in Bussum.
Het telefoonnummer van het Denksportcentrum Bussum is 035 – 693 6471

Senioren
De senioren spelen op maandagavond vanaf 19.45 uur. In de interne competitie wordt er per avond een indeling gemaakt aan de hand van het programma Sevilla. De bedenktijd is 1.40 uur + 10 seconden per zet per persoon. Gemiddeld zijn er ongeveer 45 mensen aanwezig op de maandagavond. Iedere geïnteresseerde nodigen wij van harte uit om enkele keren mee te doen.

Jeugd
De groeiende jeugdafdeling heeft haar clubavond op vrijdag van 18.45 tot 20.00 uur. De clubavonden zijn een combinatie van spelen en training. BSG is bekroond tot SGS-jeugdclub van het jaar 2010. De jeugdafdeling is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.

Snelschaken
Naast de interne competitie zijn er snelschaak- (5 en 10 minuten) en rapidschaak-kampioenschappen (20 minuten bedenktijd per persoon per partij).

Zomercompetitie: open en gratis
Vanaf eind juni tot eind augustus is er elke maandagavond de gratis en open zomercompetitie waarin iedere schaker aan mee kan doen, ook niet-BSG-leden. Er geen verplichting om alle avonden te komen. Zomerschakers doen mee met lange partijen of met het snelschaaktoernooi dat elke maandagavond weer wordt ingedeeld.

Externe competitie
Externe competitie spelen kan ook, van de laagste klasse (in het district SGS) tot en met de hoogste klasse, de Meesterklasse van de KNSB.

Als je contact op wil nemen met de club, dan kan je hier onze contactgegevens vinden.