Home »

Schaken om de Gooische Moordenaar


Buiten is het heerlijk herfstig weer, wat is er dan nog beter dan heerlijk kunnen schaken. Aanstaande zaterdag, 23 oktober, is er in Blaricum de tweede editie van het rapidtoernooi: “Schaken om de Gooische Moordenaar”. Een open toernooi voor jong en oud waar in een gezellige sfeer geschaakt wordt om de Gooische moordenaar, een wisseltrofee ter ere van de dodelijke tram die ooit door het Gooi raasde.

Tags:

BSG 2 kan Het Kasteel niet veroveren


In de uitwedstrijd tegen Het Kasteel uit Wijchen heeft BSG 2 het succes uit de eerste wedstrijd niet kunnen prolongeren. Van de 9 basisspelers waren er drie verhinderd. Rob Disselhoff zocht de zon in Spanje en Kees Jan van Dolder had te maken met zeer nare familie-omstandigheden en onze grote leider Melchior moest naar een crematie. We hadden waardige vervangers.: Jeroen Olislagers en Bert Balke. Als plaatsvervangend captain (taak: inleveren opstelling) liet ik het team in de steek door in […]

BSG 2 kansloos tegen Het Kasteel


Ligt het aan de afstand (Wijchen ligt tegen Nijmegen aan) of aan de krachtsverhouding (uitgedrukt in elo’s), hoe dan ook een 5½-2½-nederlaag is in zekere zin een blamage. Opvallend was wel dat we aan de eerste drie borden twee punten scoorden en dus aan de laatste slechts één schamele remise.

Tags: , ,

BSG terug de schoolbankjes in


BSG heeft de sterke seizoenstart geen vervolg kunnen geven. In Utrecht kreeg het schaakles en werd het met 6½-3½ naar huis gestuurd door Paul Keres 2.

Tags: , ,