Home »

BSG verliest nipt van Blerick en moet vrezen


BSG heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitgestelde vijfde ronde van de KNSB-competitie met nipte cijfers van Blerick te verliezen, waardoor het moet vrezen voor degradatie. Pas op 11 juni, als de laatste inhaalwedstrijden zijn ingehaald, weet BSG waar het aan toe is.

Tags: , ,

Coens meest gedenkwaardige partijen (vervolg)


Inmiddels alweer bijna een maand geleden schreef ik een stukje over Coens meest gedenkwaardige partijen. Daarin werd een partij tegen Dick van der Lijn genoemd, waarvan helaas de notatie niet beschikbaar was. Inmiddels is uit de schaakspulletjes van Coen een notatieboekje boven water gekomen waarin die partij staat, daarnaast staat in hetzelfde boekje een partij gespeeld in een simultaan tegen Tal.

Een geflatteerde afslachting


Zaterdag 23 april speelde BSG 1 tegen LSG 2 in hun befaamde en al lang gebruikte clubgebouw. De punten bleven echter in Leiden. Mede door een aantal gemiste kansen ging de wedstrijd met ruime cijfers (7½-2½) verloren.

Tags: , ,

Remise troef bij BSG 2 – Amersfoort 2


Zaterdag 2 april speelde BSG 2 in de achtste ronde een thuiswedstrijd tegen Amersfoort 2. Beide teams stonden in de middenmoot en hadden zich inmiddels veilig gesteld van degradatie. Amersfoort had 1 punt minder dan ons maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Veel stond er dus niet meer op het spel en dat was ook terug te zien in het wedstrijdverloop. Eindelijk konden we weer met twee teams tegelijk in de bovenzaal spelen, buiten dat dit veel gezelliger is kon […]