Karakterschets

BSG staat voor Bussums Schaakgenootschap, opgericht in 1911. Als de grootste club in de regio biedt BSG een dankbaar schaakplatform voor meer dan honderd betrokken junior- en seniorleden die vanuit heel het Gooi komen.

Op de clubavond, die iedere maandagavond wordt gehouden, kunt u in een ontspannen sfeer en qua denkkracht ingespannen houding op het bord met elkaar de strijd aan te gaan. De jeugd heeft haar clubavond op de vrijdag.

Competitief schaak op hoog niveau en recreatief schaak gaan bij BSG hand in hand. Het eerste en tweede team spelen in de landelijke KNSB-competitie en het derde, vierde en vijfde senioren team spelen op regionaal niveau in de SGS (Stichts-Gooise Schaakbond), evenals de jeugdteams. Het eerste team speelt al weer de nodige jaren Meesterklasse.

De betrokkenheid van de leden komt ook tot uiting in het vrijwilligerswerk. Trainers die basisscholieren trainen, ook op scholen, of het jaarlijkse landelijk bekende Pinkstertoernooi organiseren. Maar ook zoiets als een gezellig oliebollentoernooi. Of het kampioenschap schaken voor basisscholen (Naarden, Bussum e.o.) en, last but not least, de soepel lopende en druk bezochte jeugdavond begeleiden.

Er worden ook jaarlijks voor de leden drie snelschaakkampioenschappen georganiseerd. Een 5-minutensnelschaakkampioenschap, een 10-minutensnelschaakkampioenschap en een 20-minuten-rapidkampioenschap.

‘s Zomers is er een open-inloopcompetitie: er kan deelgenomen worden aan zowel een gewone als een snelschaakcompetitie. Alles volgens het principe: heb je zin in een potje schaak dan kom je naar de Nieuwe Englaan!

Bij BSG kun je dus, afgezien van een enkele feestdag, het hele jaar terecht.