Home »

Voorloper van het BSG-Pinkstertoernooi


Op zaterdag 7 en zondag 8 januari 1939 werd het eerste Nieuwjaarstoernooi gehouden in de Rozenboom in Bussum, bestaande uit 94 deelnemers verdeeld over 19 groepen van vier, waaronder drie damesgroepen en 19 scholieren. De scholieren speelden hun toernooi op vrijdag 6 januari. Omdat het toernooi samenviel met het toernooi in Hastings (VK) werd toen al besloten het toernooi later te organiseren. De toernooinaam werd omgedoopt tot het Voorjaarstoernooi en in 1940 gespeeld, de winnaar hiervan was Max Euwe. Door […]

2012 wint eerste 960-toernooi in 2021


In de kerstvakantie is de online interne competitie weer nieuw leven ingeblazen. Ditmaal stond er voor de verandering Fischer Random Chess, ofwel Chess 960 (vanwege de 960 verschillende beginopstellingen) op het programma. Met zeventien deelnemers was het een geslaagd experiment te noemen en uiteindelijk ging uw verslaggever met de grootste virtuele beker naar huis.

Tags:

Een trofee voor eerlijkheid


Om in tijden van corona toch op maandagavond te kunnen schaken, werd er afgelopen maandag (21 december) een snelschaaktoernooi op Lichess gehouden. In een 100 minuten durend toernooi met een leeftijdsvriendelijk speeltempo van 5 minuten + 3 seconden per zet is geprobeerd zoveel mogelijk BSG’ers naar het zin te maken. Met een totaal van 19 deelnemers die samen 73 partijen hebben afgewerkt was het een geslaagd toernooi.

Tags: ,

Interne competitie op Lichess


Beste mede-BSG’ers, Vanwege de nieuwe lockdown zijn er op maandag de komende weken geen clubavonden meer. Om toch te kunnen schaken, worden er op Lichess toernooien georganiseerd. Komende maandag is de eerste!

Tags: ,